4 covers

4 covers

jeudi 6 février 2014

Ur-Schweine


Dit was weer een drietrapsverhaal, in de zin dat er twee correctieslagen nodig waren om tot dit perfecte resultaat te komen. Het idee was een verhaal zonder Wolf en helemaal teruggrijpend op het oerverhaal van de Drie Biggetjes. De eerste versie ging tot bladzij 3 en eindigde daar op het een-na-laatste plaatje. Een luchtig niemendalletje vond ik, en helaas vond de redactie dat ook, want ze bleven zitten met honger naar de rest. Het vervolg presenteerde zich eigenlijk vanzelf door de verwisseling logisch door te trekken naar Midas Wolf. Klassiek theater, waar ik zo dol op ben. Maar de redactie vond het idee van de Gekke Varkens Ziekte als ontknoping niet zo geslaagd en Midas ook te terughoudend in zijn handelen. Dus werd Midas wat meer Midas en moest de Sheriff er maar bij komen om het verhaaltje uit te blazen.

====================

This scenario started with just the first three pages. I wanted to write a story with only the piggies and no Wolf, going back to the original ur-story where they are carefree musicians.
It was a light little comedy, but the editors deemed it too light and hungered for something more substantial.
The continuation presented itself by expanding the misunderstanding to Zeke Wolf. Classic theatre, such as I adore.

Only the editors thought the Mad Pig Disease as a denouement not in excellent taste, and Zeke not assertive enough.
So Zeke became a little Zeker and the Sheriff had to blow this story to an end.Story code: H 26218

Pencils: Daniel Pérez
Ink: Comicup Studio
Date of first publication: April 11, 2008
2 commentaires:

  1. Beste Evert, ik wil je bedanken voor je blog. Het is erg informatief en leuk om te zien wat de reacties zijn die jij krijg.
    Ik heb slechts 1 gepubliceerd verhaaltje gehad. Er ligt meer te wachten maar ik ben te moe en te ziek om het op te pakken. ideeën genoeg maar het ontbreekt me gewoon aan energie om ze te tekenen.
    Mijn 2de verhaaltje werd volledig afgebrand. Het zou te veel slapstick zijn, te 80's. Een week later kwam de eerste Mickey short uit, je weet wel die hip getekende Mickey filmpjes die 1 en al slapstick zijn. Ach het is moeilijk te vatten wat ze nu echt willen. Helaas blijkt de mogelijkheid tot enige vorm van speling uiterst beperkt.

    RépondreSupprimer
  2. Hallo Otto, bedankt voor je commentaar. Ik hoop dat dat "moe en ziek" figuurlijk is, en niet letterlijk? Je moet natuurlijk niet strips en tekenfilms vergelijken. Voor de lezer en/of de kijker zijn dat heel andere belevenissen. Strips lezen eist concentratie en is actief en een tekenfilm bekijken is behoorlijk passief. Laat de moed niet zakken, en beterschap!

    RépondreSupprimer