4 covers

4 covers

vendredi 14 février 2014

Wortelstad - Gearloose TownEigenlijk zocht ik naar een ander scenario, maar ik stuitte op dit half-vergetene. Het moet van een flinke tijd terug dateren, want het was samengesteld uit echt ouderwets knip- en plakwerk met schaar en lijm, fotocopieen en schetswerk in potlood. Dus had ik Photoshop nog niet, wat nu wel weer een eeuw geleden lijkt.
Ik kan me de ontstaansgeschiedenis niet meer herinneren, maar er is dus flink aan geschaafd. Misschien uit een drang naar perfectionnisme van mijn kant.
Ik weet niet of die scène met Oma er wel zonder kleerscheuren door is gekomen. Toen ik het herlas hield ik mijn hart vast. Ik was in elk geval in grootse vorm toen ik het schreef en het is zo'n verhaal dat je maar eens in de zoveel tijd kunt doen, omdat het een hoop zaken op zijn kop zet.

====================

In fact I was looking for another story when I stumbled upon this half-forgotten one. It must date back a certain number of years, as it consisted of real-life, old-fashioned cuttings and pastings done with scissors and glue. So I didn't have Photoshop at the time, which seems like several centuries ago.
I don't remember how it came to be, but there was a lot of fine-tuning done, probably due to my perfectionism urge.
I don't know if Grandma's scene remained uncut. On rereading it, I had serious doubts.
Anyway, I was in Olympic condition when I wrote this. It is one of these stories you can write only once in a while, as it turns lots of things upside down.

Story code: H 94108

Pencils: Santiago Barreira
Ink: Comicup Studio
Date of first publication: March 28, 1997Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire